Aircoservice

Bij Garage Vrencken kan men terecht voor het volledige onderhoud van uw airco-installatie voor zowel het bekende servicen (afvullen) als ook voor het diagnose stellen en repareren van uw airco-installatie.

Wij maken gebruik van een airco vulstation waarbij wij zelfs de mogelijkheid hebben voor uw hele airco-installatie te spoelen, dit is noodzakelijk bij een mechanische schade aan uw airco-installatie waarbij de mogelijkheid bestaat dat er zich vuildeeltjes/metaaldeeltjes bevinden in uw airco-installatie en als deze er dan niet uitgespoeld/gefilterd worden dan heeft u niet veel plezier van uw airco-installatie met alle gevolgen van dien nl vervolgschade.

Laat uw airco van uw auto minimaal een keer per jaar controleren. Het koelmiddel dat in een airco zit, is schadelijk voor het milieu. Het is dus belangrijk dat u uw airco regelmaat na laat kijken op lekkages. Een lekkage kan een nadelig effect hebben op het milieu en de werking van uw airco.

Bij garage vrencken kunnen wij die controle op een milieuvriendelijke en professionele manier voor u uitvoeren. Bijkomend voordeel van regelmatig onderhoud is dat u daarmee grote reparaties kunt voorkomen en dat scheelt weer in uw portemonnee.

Tips voor aircogebruik:

  • Gebruik de airco bewust. Zet de airco alleen aan als het nodig is en schakel de airco uit, zodra het interieur op temperatuur is. Bij auto’s uitgevoerd met de zogenaamde climate-control is dit natuurlijk niet nodig, want deze doet dit volledig automatisch.
  • Zet de airco minimaal een keer per week 10 minuten aan, hiermee voorkomt u lekkages en ander problemen.
  • Zet bij hoge temperaturen voor vertrek deuren of ramen open, zodat de grootste warmte al uit uw auto is. Dit scheelt enorm in uw energieverbruik.
  • Zet de airco minimaal 10 minuten eerder uit dan de motor. U voorkomt hiermee condensvorming en daarmee de kans op schimmel en onaangename geuren. Laat bij airco-onderhoud uw interieurfilter vernieuwen, als de auto hiermee is uitgerust.
  • Voorkom voorstopping van uw airco. Houd luchtinlaten vrij van blad en vuil.
  • Zet de airco uit bij extra verbruik. Airco’s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Moet uw auto hard werken (bijvoorbeeld in de bergen of met een aanhangwagen) zet de airco dan uit.

Heeft u naast deze verstrekte tips nog vragen over uw airco-gebruik schroom dan niet en laat het garage Vrencken weten!

Maak een afspraak voor een voordelige aircoservice.

Bel Garage Vrencken op 046 – 48 54 931 of vul het contactformulier in.

img1
img2
img3
img4
img5

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Graag nodigen wij u uit om langs te komen in Grevenbicht voor een nadere kennismaking. de koffie staat voor u klaar!

046-4854931